1998.–2003. gads: Ziemeļu meitasuzņēmuma sākums

2023. Gadā gadā ziemeļu meitasuzņēmums — GEZE Scandinavia — lepni  atzīmē savu 25. gadadienu. Šajā svinību laikā apkoposim mūsu vēsturi rakstu sērijā, un katrs raksts aptvers 5 gadu periodu. Pirmajā rakstā mēs  atgriezīsimies pašā GEZE Scandinavia darbības sākumā.

Sāksim ceļojumu!

Sweden Office

Telpas Tēbi joprojām kalpo kā GEZE Zviedrijas birojs.

Pirms 25 gadiem, kad pasaule gatavojās svinēt jaunās tūkstošgades sākumu, sāka  darboties GEZE Scandinavia. Pirmais GEZE birojs tika atvērts Zviedrijā, drīz pēc tam parādījās arī Norvēģijas un Dānijas biroji. 1998. gadā telpas Stokholmas piepilsētā Tēbi, kas ir mūsu mītne arī šodien, kļuva par pirmo mūsu darbības vietu Skandināvijas tirgū.

Skandināvijas valstīs ir sena koncentrēšanās uz starptautisko arhitektūru un dizainu tradīcija. Attīstoties modernajam interjera dizainam, reģions paralēli integrēto produktu dizainam jau pirmsākumos koncentrējās uz pieejamību un komfortu, un tas ir pazīstams ar prasībām pēc augstas kvalitātes. Tādēļ līdz pat šai dienai šeit ir augsts pieprasījums pēc novatoriskiem GEZE produktiem.

GEZE kvalitāte un inovatīvie produkti ir pieprasīti

TS 5000

GEZE TS 5000 -tuotesarjaedustaa puhdaslinjaisuutta ja -muotoisuutta sekä teknistä täydellisyyttä.

Slimdrive EMD F - Anniversary item Scandi

Slimdrive EMD/EMD-F määritti automaattikäyttölaitteet uudelleen, mikä sopi täydellisesti Pohjoismaiden markkinoille.

Vēl ilgi pirms GEZE Scandinavia nodibināšanas 1998. gadā klienti Zviedrijā, Norvēģijā un Dānijā saņēma produktus, jo īpaši augstas kvalitātes durvju aizvērējus, no rūpnīcas Vācijā. “Jau no paša sākuma bija pieprasījums pēc mūsu augstas kvalitātes durvju aizvērējiem, jo īpaši TS 5000 sērijas produktiem ar tīrām līnijām un kontūrām, kā arī tehnisku izcilību,  kas kopš 1980. gadiem noteica jaunus standartus. Skandināvijā durvju atvērēji ar vadotnes sliedi ir risinājums, kam dod priekšroku gan iekšdurvīm, gan ārdurvīm,”  stāsta Mortens Nilsens, GEZE Scandinavia  izpilddirektors.

Pēdējo 25 gadu laikā Skandināvijā ir pieaudzis pieprasījums pēc automātisko durvju risinājumiem, jo Skandināvijas valstīs galvenais ir brīva piekļuve visa veida  ēkām. Drīz pēc jaunā meitasuzņēmuma nodibināšanas GEZE izlaida novatorisku  un revolucionāru vārstuļdurvju piedziņu GEZE Slimdrive EMD/EMD-F. Pateicoties  klusajai darbībai un rekordzemam uzstādīšanas augstumam (tikai 7 cm)
apvienojumā ar izcilu veiktspēju un savienojamības iespējām, GEZE ieviesa jaunu  standartu vārstuļdurvju piedziņas risinājumu jomā. Slimdrive EMD/EMD-F ieviesa  jaunu standartu automātiskās piedziņas risinājumu jomā, kas bija ideāli piemērots Skandināvijas tirgiem. Slimdrive EMD/EMD-F drīz vien kļuva par populārāko vārstuļdurvju piedziņu Skandināvijā:

Vācijas ģimenes uzņēmuma globalizācija

19. gadsimta beigās GEZE GmbH bija  ceļā uz savas klātbūtnes paplašināšanu  starptautiskajā tirgū.. Privātuzņēmumu pārvaldīja ģimene vairākās paaudzēs, un tai bija skaidra sapratne par globālo potenciālu un nākotnes iespējām. Līdz ar stratēģisku meitasuzņēmuma struktūru  GEZE Scandinavia kļuva par ceļu uz ziemeļu tirgu.

“Pateicoties telpām Tēbi, GEZE kļuva par vietējo uzņēmumu. Tā joprojām lielā mērā ir mūsu stratēģija šodien — nodrošināt lokālu klātbūtni tirgū, tuvu mūsu klientiem,” saka Mortens. “GEZE pārdošanas apjomi strauji palielinājās, un paplašināšanās plāni drīz vien kļuva par realitāti. 2002. gadā tika nodibināta Somijas filiāle un 2023. gadā — atvērts GEZE Norway. Auga arī  tirdzniecība Dānijā, un pirmie dalībnieki, ieskaitot mani, pievienojās uzņēmumam 2003. gada sākumā,” turpina Mortens.

GEZE pārdošanas apjomi strauji palielinājās, un paplašināšanās plāni drīz vien kļuva par realitāti. 2002. gadā tika nodibināta Somijas filiāle un 2023. gadā — atvērts GEZE Norway. Auga arī  tirdzniecība Dānijā, un pirmie dalībnieki, ieskaitot mani, pievienojās uzņēmumam 2003. gada sākumā.

Mortens Nilsens, izpilddirektors

Lielisks sākums, kas jāturpina

GEZE Scandinavia rīkotājdirektors Mortens Nīlsens (Morten Nielsen)

Toimitusjohtaja Morten Nielsen

GEZE Scandinavia vēstures pirmie 5 gadi kļuva par lieliska ceļojuma sākumu. Ceļojums, kura laikā uzņēmums ienāca Skandināvijas reģionā, bija sācies. Sekojiet  mums nākamajā GEZE Scandinavia gadadienas vēstures rakstā par paplašināšanos, produktu izstrādi un piedzīvojumiem, ienākot jaunos tirgos.

Turpinājums sekos …