2019.–2023. gads: novatoriski risinājumi ilgtspējīgai nākotnei

Pēdējā rakstā, kas veltīts GEZE darbības Skandināvijā 25 gadu jubilejai, atskatāmies uz laika posmu no 2019. līdz 2023. gadam un raugāmies nākotnē. No vietējā mazāka mēroga uzņēmuma organizācija tagad ir izaugusi līdz vairāk nekā 60 darbiniekiem, kuri darbojas 8 valstīs. Novatoriski, jauni produkti no Vācijas galvenā biroja, klientu apkalpošana vietējā līmenī un ārkārtīgi lielā vietējo darbinieku pieredze nodrošina GEZE Scandinavia unikālu iespēju vienmēr atbalstīt tirgu ar augstākās kvalitātes produktiem, kā arī specializētiem produktiem visprogresīvākajam pieprasījumam. būvniecības nozarē.

Līdzsvarota Skandināvijas meitasuzņēmuma attīstība

Art.5_I den finska huvudstaden Helsingfors tar GEZE-lösningarna alltmer marknadsandelar..png

Somijas galvaspilsētā Helsinkos arvien lielāku tirgus daļu iegūst GEZE risinājumi.

Pēdējo piecu gadu laikā GEZE Scandinavia ir līdzsvaroti attīstījusies visās valstīs. Tirgus attīstība trijās Baltijas valstīs ar vietējiem GEZE darbiniekiem un cieša sadarbība ar partneriem ir bijusi veiksmīga stratēģija. Arī Somijā GEZE ir piedzīvojis arī lielu tirgus pozicionēšanas un pārdošanas apjoma pieaugumu. Somijā, tāpat kā citās Ziemeļvalstīs, GEZE durvju risinājumi ir pierādījuši savu efektivitāti veselības aprūpes nozarē un tiek izmantoti vairākos lielākos slimnīcu būvniecības projektos.

Hygienic solutions for the Health Care Sector

Art.5_Søren Wander Jensen, Country Manager GEZE Danmark.png

Søren Wander Jensen, GEZE Denmark valsts vadītājs

Dānijā, Norvēģijā un Zviedrijā pieaugošais tirgus pieprasījums pēc higiēniskiem atvēršanas un aizvēršanas risinājumiem ir veicinājis pārdošanas apjomu pieaugumu un lielāku koncentrēšanos uz automātisko durvju risinājumiem nekā iepriekš. Bezkontakta aktivizēšanas risinājums tiek pieprasīts ik dienas, jo īpaši veselības aprūpes nozarē. “Mēs redzam, ka uzmanība tiek pievērsta higiēniskiem atvēršanas risinājumiem, kas uzņēmumam GEZE nodrošina lielākus panākumus, jo balstāmies uz mūsu jau iegūto pieredzi ar augstas kvalitātes produktiem un zināšanām ražošanas jomā,” stāsta Søren Wander Jensen, GEZE Denmark valsts vadītājs.

Art.5_RigsHospitalet Copenhagen.png

GEZE plaši iesaistījās Rigshospital slimnīcas jaunā Ziemeļu spārna celtniecībā Kopenhāgenas (Dānija) centrā.

Ziemeļu spārns oficiāli tika atklāts 2020. gada janvārī. Slimnīcas platība palielinājās par aptuveni 55 000 m2, un šī piebūve ir paredzēta, lai veiktu modernākās specializētās ķirurģiskās operācijas Dānijā. Veidojot pacientiem vislabāko iespējamo vidi, liela nozīme ir arhitektūrai un estētikai. “Mums uzņēmumā GEZE ir liela pieredze slimnīcu projektos gan saistībā uz jaunbūvju projektiem, gan renovācijas projektiem, gan ikdienas apkalpošanu,” stāsta Johnny Winther, GEZE Denmark Pakalpojumu nodaļas vadītājs.

Art.5_Johnny Winther, servicechef GEZE Denmark.png

Johnny Winther, GEZE Denmark Pakalpojumu nodaļas vadītājs.

Johnny bija iesaistīts Ziemeļu spārna projektā un vairāk kā gadu katru dienu strādāja uz vietas objektā. “Esam uzstādījuši 33 hermētiski noslēgtas automātisko durvju sistēmas un 140 automātisko durvju sistēmas stikla un tērauda bīdāmajām durvīm. Slimnīcai bija ļoti svarīgi, lai visām durvīm būtu bezkontakta aktivizācijas sistēmas, kas tika uzstādītas gan uz jaunām, gan esošajām automātiskajām durvīm. Šodien slimnīcā ir uzstādītas vairāk nekā 450 GEZE aktivizācijas sistēmas,” saka Johnny.

Art.5_Hallvard Banken, landschef GEZE Norge.png

Halvards Banken, GEZE Norway valsts vadītājs

Arī Oslo (Norvēģija), būvējot jauno pilsētas neatliekamās palīdzības centru, tika dota priekšroka GEZE durvju risinājumiem. Centrs tika atklāts šogad, un pacienti un veselības aprūpes darbinieki ik dienu izjūt ērtības, izmantojot higiēnisku durvju atvēršanu, ko nodrošina kopumā 60 durvju piedziņas, kuras GEZE uzstādīja ēkā. “Izmantojot vietējās GEZE komandas lielo pieredzi, radījām pielāgotus risinājumus un bijām objektā katru dienu, lai nodrošinātu savlaicīgu uzstādīšanu. Tāpat mums ļoti paveicās atrast vietējos partnerus īpašiem risinājumiem, kas nepieciešami tādās veselības aprūpes ēkās kā šī. Mēs esam patiesi priecīgi, ka varam sniegt ieguldījumu Oslo veselības aprūpes ēku iekārtošanā,“ stāsta Hallvards Banken, GEZE Norway valsts vadītājs.

Automātiskie risinājumi kontrolētai ēku vadībai

Skandināvijas meitasuzņēmuma pastāvēšanas laikā liela daļa pārdošanas un tirgus attīstības ir bijusi vērsta uz durvju automātiku. Pieprasījums pēc pieejamības apvienojumā ar apsvērumiem par lietotāja komfortu un dizainu liecina, ka automātiskie risinājumi ir vispiemērotākie. Tomēr pēdējos gados ir palielinājies pieprasījums pēc automātisko durvju integrēšanas ēku automatizācijā, jo ilgtspējas jautājumi liek koncentrēties uz viedās ēkas koncepciju.

Automātiskā ventilācija ilgtspējīgām ēkām

Art.5_Herrstadskolan i Järfälla, Sverige.png

Herstādas skola bija pirmā skola, kas saņēma Zviedrijas Zaļo ēku padomes Zelta sertifikātu..

Herstadas skola Jerfelā (Zviedrija), tika uzcelta 2016. gadā un kalpoja kā modernisma strāvojumu paraugs. Skola bija pirmā, kas saņēma Zviedrijas Zaļo ēku padomes Zelta sertifikātu. Lai to iegūtu, jāizpilda ļoti augstas prasības attiecībā uz enerģijas taupīšanu, gaisa kvalitāti, akustiku un ķīmisko vielu kontroli iekštelpās. GEZE ciešā sadarbība ar būvuzņēmēju Skanska veicināja šo prasību izpildi, cita starpā nodrošinot automātisko kontrolēto dabisko ventilāciju naktī.

Art.5_Reine Ringblom, Project Sales.png

Reine Ringbloms, GEZE Sweden Projektu pārdošanas nodaļas vadītājs

Dabiskā ventilācija ir tikai viena no daudzajām mūsdienu ēkās pieprasītajām funkcijām. Mēs uzņēmumā GEZE zinām, ka nākotnē lielāka uzmanība tiks pievērsta viedās ēkas koncepcijai un durvju un logu automātiskā kontrole palīdzēs uzlabot ēkas vidi, kā arī ilgtspējību,” stāsta Reine Ringbloms, GEZE Sweden Projektu pārdošanas nodaļas vadītājs.

Automātisko durvju pievienošana ugunsdrošības sistēmām

Art.5_De stora dubbla slagdörrarna med automatisk öppning.png

Lielās, dubultās vārstuļdurvis ar automātiskās atvēršanās un aizvēršanās funkciju nodrošina gan komfortu, gan drošību, jo tās ir savienotas ar ēkas ugunsdrošības sistēmu.

Pieredzes parkā Naturkraft, kas atrodas Ringkēbingā (Dānija), ir ļoti svarīgi, lai visi viesi apmeklējuma laikā justos gan gaidīti, gan droši. Pieredzes parkā uzmanība tiek pievērsta dabas aizraujošajiem spēkiem, izmantojot rotaļīgas aktivitātes gan iekštelpās, gan ārā. Viesi piedzīvo, kā ir saistīti daba, ilgtspēja un klimats. Šis fokuss ir saglabājies arī ēkā un durvju risinājumu izvēlē. GEZE ir piegādājis un uzstādījis pilnu risinājumu lielajām ieejas durvīm ar optimālu drošību daudzajiem apmeklētājiem, kuri ikdienā ienāk un iziet no ēkas. Ļoti jaudīgs risinājums ir evakuācijas un glābšanas ceļu apvienošana ar ērtu piekļuvi. Lai apmierinātu Naturkraft vajadzību pēc ventilācijas, abas divvērtņu durvis ir apstiprinātas gaisa apmaiņai, kā arī ikdienas ventilācijai. Protams, lielajām ieejas durvīm ir uzstādīta pilnas drošība sistēma, jo tās darbojas pilnīgi automātiski. “Mēs redzam lielu pieprasījumu pēc durvju savienošanas ar ēku drošības, ugunsdrošības un tamlīdzīgām sistēmām. Tāpēc esam priecīgi, ka mūsu komandai ir šāda pieredze,” saka Søren Wander Jensen.

Ēku automatizācija nākamajām paaudzēm

Raugoties uz GEZE Scandinavia un būvniecības nozares nākotni, mēs noteikti zinām, ka pieprasījums pēc automātiskajiem risinājumiem turpinās pieaugt, jo tie arvien vairāk tiek savienoti ar automātisko ēku kontroli, kā arī viedajiem risinājumiem. Zaļā ilgtspējība nosaka ceļu nozares nākotnei un mūsu globālajai videi, kas koncentrējas uz enerģijas patēriņu, gan tagad, gan nākotnē.

Mēs uzņēmumā GEZE ar lielu aizrautību raugāmies nākotnē, ko nodrošina jaunieviestais ēku automātiskās savienojamības kontroles rīks — myGEZE Control. Pateicoties myGEZE Control, mēs ieviešam nākamās paaudzes tīklu veidošanas iespējas un novēršam trūkumus ēku automatizācijā, izmantojot viedu risinājumu durvju, logu un drošības sistēmu savienošanai tīklā. MyGEZE Control savienojamības platforma tika prezentēta šī gada BAU izstādē Minhenē. “Interese par risinājumiem bija liela, izstādē tikoties ar Skandināvijas klientiem,” stāsta Reine Ringbloms, kurš piedalījās izstādē kopā ar daudziem citiem kolēģiem no Skandināvijas un citiem reģioniem.

Platforma ar modulāru programmatūru un atvērtām saskarnēm paredz pilnīgi jaunas pieejas ēku automatizācijai plānotājiem un operatoriem, lai kur viņi arī atrastos. Kontrole nodrošina lielāku efektivitāti, drošību un ērtības, jo tā ietver dinamiskas durvju drošības un ugunsdrošības koncepcijas, intelektisku dūmu un siltuma izvadīšanu. Aizraujoši, jauni risinājumi, kas noder visu veidu ēkās visā pasaulē.

Skatiet prezentāciju no BAU izstādes:

Art.5_25 years Scandic map.png

Šodien GEZE Scandinavia darbojas 8 valstīs.

Mēs ar nepacietību gaidām iespēju ieraudzīt, kāda būs myGEZE Control un visu pārējo novatorisko GEZE risinājumu nākotne, un pateicamies, ka sekojat līdzi GEZE Scandinavian 25. gadadienai veltītajiem rakstiem par vēsturi. Ceram, ka arī nākamajos 25 gados jūs būsiet daļa no mūsu pasaules.